Harri Koskisen suunnittelema Honka Kontti -mallisto edustaa kompaktia ja modernia hirsirakentamista

5.7.2018 13:00
Kirjoittaja:
Honkarakenne
Aiheet: Uutiset ja lehdistötiedotteet

Asuntomessuilla Porissa 6.7. - 5.8.2018 on ensiesittelyssä Harri Koskisen Honkarakenteelle suunnittelema Honka Kontti -mallisto, joka on suunniteltu vapaa-aikaan ja matkailukäyttöön.

Palkittu teollinen muotoilija Harri Koskinen suunnitteli 60-vuotisjuhlavuottaan viettävälle Honkarakenteelle kompaktin ja modernin mökkimalliston rentoon asumiseen luonnon keskellä. Suurista maisemaikkunoista avautuu esteetön näkymä ympäröivään maisemaan. Makuuhuoneesta on käynti terassille, jonka suojaavat siivekkeet antavat asukkaalle yksityisyyttä. Näin mökkejä voidaan sijoitella useampiakin rinnakkain tai lomittain.

Honka Kontti-32-2a

Kuva 1: Honka Kontti 32 m²

 

Kontti-25-1a-1600x1060

Kuva 2: Honka Kontti 25 m²

 

Kontti-25-1a-int-1600x1060

Kuva 3: Honka Kontti 25 m ²sisältä

 

- Näissä mökeissä voi keskittyä olennaiseen ja kokea olevansa yhtä luonnon kanssa. Suunnittelun lähtökohta oli, ettei tiloissa ole mitään turhaa tai ylimääräistä: ympäröivä maisema on pääosassa, kertoo Harri Koskinen.

Kompaktit talot toimivat matkailukäytössä, vierasmajana, yksiönä tai vaikkapa työhuoneena olemassa olevaa rakennusta täydentäen. Kaikki mallit on saatavissa pulpetti- ja harjakatolla, jolloin niitä on helppoa yhdistää muihin rakennuksiin.

- Kestävä luontomatkailu on kasvava trendi ja kompakteilla talomalleilla on maailmanlaajuista kysyntää. Halusimme tuoda markkinoille kompaktin ja modernin mökkimalliston, joka toimii niin majoituskäytössä kuin täydennysrakentamisessa.  Samalla viemme suomalaista designia Karstulasta maailmalle, toteaa Honkarakenteen pääarkkitehti Anne Mäkinen.

Asuntomessuilla nähtävien Konttien sisustus on toteutettu yhteistyössä A-lehtien Meilläkotona.fi:n, Secto Designin ja Genelecin kanssa. Konttien sisustuksen on suunnitellut sisustussuunnittelija Maru Hautala, jonka Marulla-blogi (blogit.meillakotona.fi/marulla/) on täynnä elämäniloa, tekemisen riemua ja arkista eloa.

- Kontti-mökit on sisustettu aitoa elämää varten. Sisustuksen inspiraationa on Suomen lyhyt, mutta valoisa kesä ja lomapäiviä viettävät onnelliset ihmiset. Sisustus on toteutettu laadukkailla kotimaisilla tuotteilla ja luonnon materiaaleilla, kommentoi sisustussuunnittelija Maru Hautala.

Kuvia ladattavissa osoitteessa https://goo.gl/vHA5QE  

 

Lisätiedot:

Pääarkkitehti Anne Mäkinen, 044 360 7447, anne.makinen@honka.com , Honkarakenne oyj

Muotoilija Harri Koskinen, 040 551 8160, harri@harrikoskinen.com

Sisustussuunnittelija Maru Hautala, 044 320 7122, maru.hautala@gmail.com 

 

Harri Koskinen on kansainvälisesti palkittu teollinen muotoilija, jonka suunnittelulle on leimallista funktionaalisuus ja selkeys. Koskinen on suunnitellut useille yrityksille huonekaluja, pakkauksia, valaisimia, tekstiilejä ja paljon muuta. Koskisen suunnittelemaa Block-valaisinta pidetään skandinaavisen muotoilun klassikkona.

 

Honkarakenne Oyj valmistaa Honka®-tuotemerkillään laadukkaita, ekologisia ja terveellisiä omakoti- ja vapaa-ajan asuntoja sekä julkisia rakennuksia suomalaisesta massiivipuusta. Vuonna 1958 perustettu yritys on toimittanut yli 85 000 rakennusta 50 maahan. Talopaketit valmistetaan yhtiön omalla tehtaalla Karstulassa, Suomessa. Vuonna 2017 Honkarakenne-konsernin liikevaihto oli 43,4 miljoonaa euroa, josta viennin osuus oli 41 %. www.honka.fi 

 

A-lehdet on asumisen medioiden markkinajohtaja, ja Meilläkotona.fi yhdistää A-lehtien asumisen medioiden sisällöt koukuttavaksi ja kasvavaksi digimediaksi. Palvelu tavoitti toukokuussa 948 000 eri lukijaa (FIAM).