Honka Savu -mallisto

16.7.2015 13:54
Kirjoittaja:
Honkarakenne
Aiheet: Uutiset ja lehdistötiedotteet

HONKA SAVU – UUSI KAUPUNKIKOTIMALLISTO ON TERVEELLINEN VALINTA PERHEELLESI

 

Honkarakenteen uusin omakotitalomallisto on Honka Savu. Kaksikerroksinen kaupunkikotimallisto on suunniteltu yhteistyössä arkkitehtipariskunta Jaakko ja Elizaveta Parkkosen kanssa. Sen esikuva on heidän uusi kotinsa, Vantaan asuntomessuilla 2015 esiteltävä Honka Savukvartsi.

Mallisto sisältää viisi eri kokoista talomallia, jotka mahdollistavat massiivipuusta rakennettavan, terveyttä edistävän asuinympäristön kaupunkirakentamiseen kaikkialla. Talomallit ovat toteutettavissa modernilla nollanurkalla, jolloin perinteisen hirsirakentamisen piirteet eivät korostu.

 

Savu_kansi_web.jpg

» Lataa Honka Savu -mallistoesite

 

MIKÄ SAVU?

Savu valittiin malliston nimeksi muistuttamaan sukupolvien yli jatkuvasta pysyvästä asuinpaikasta: Savu oli keskiaikainen veronkantoyksikkö. Jo 1500-luvun Hämeessä, Uudellamaalla, Savossa ja Karjalassa savu tarkoitti yhtä taloa eli ruokakuntaa tilan koosta riippumatta.

Rakennus on muunnelma perinteisestä parituvasta, jossa toiminnot oli jaettu kolmeen osaan. Keskellä oli sisäänkäynti ja varastotilaa, toisella puolella tupakeittiö ja toisella kamari.”
– Arkkitehti Jaakko Parkkonen, Honka Savukvartsista

Tule tutustumaan Honka Savukvartsiin asuntomessuille, kohdenumero 18. Nähdään messuilla!