Honka Terve Talo™ -sertifioidun toimituksen saa nyt kaikkiin omakotitalomalleihin

8.5.2017 13:57
Kirjoittaja:
Honkarakenne
Aiheet: Uutiset ja lehdistötiedotteet, Omakotitalot

Honkarakenteen tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle mahdollisuus hankkia terveellinen omakotitalo tai vapaa-ajan asunto. Kaikki Honka-kodit ovat terveellisiä taloja, mutta vain Honka Terve Talo™ -konseptia noudattaen rakennetut ja varustellut talot voivat saada Honka Terve Talo™ -sertifikaatin. Nyt tämä sertifikaatti voidaan myöntää kaikille Hongan kokonaisvaltaisen konseptin mukaan toteutetuille hirsitalolle talomallista riippumatta.

Honka Terve Talo™ on terveellinen asuinympäristö ja turvallinen sijoitus. Talon rakennuttajat ja asukkaat voivat olla varmoja siitä, että koti on toteutettu sertifioituja periaatteita noudattaen. Honka Terve Talo™ -sertifikaatin perusteena on kattava ja allekirjoitettu tarkastusdokumentaatio.

 

Hyvän asumisen puolesta

Kaikille kuuluu mahdollisuus saada elää terveellisessä asuinympäristössä. Honka Terve Talo™ vaikuttaa myönteisesti asukkaittensa hyvinvointiin ja auttaa ennaltaehkäisemään riskiryhmiin kuuluvien ihmisten mahdollisia hengitystieongelmia. Ratkaisusta hyötyvät kaikki, mutta eniten perheet, joissa kärsitään vakavista hengitystieongelmista. Hongalla on kokemusperäistä näyttöä siitä, että oireilevat perheenjäsenet ovat voineet oleellisesti paremmin muutettuaan Honka Terve Talo™ -sertifioituun kotiin.

HARMONIA_14.jpg

 

Honka Terve Talo™ -sertifiointi nostaa myös rakennuksen arvoa ja siitä on hyötyä mahdollisessa jälleenmyyntitilanteessa. Tällä hetkellä sertifioidusti voidaan rakentaa omakotitaloja sekä haluttaessa vaativia vapaa-ajan kohteita. Asiakas voi toki itse toteuttaa rakennushankkeensa konseptin ohjeita noudattaen, mutta tällöin Honka ei voi myöntää sertifikaattia.


Terveellinen talo suunnittelusta alkaen

Sertifioitu konsepti kattaa koko rakennushankkeen suunnittelusta talon luovutukseen asti. Vaikka rakennusta ei kokonaan toteutettaisikaan Honka Terve Talo™ -konseptin mukaisesti, samoja käytäntöjä voidaan toki noudattaa halutussa, kohdekohtaisessa laajuudessa kaikissa Hongan toimittamissa rakennushankkeissa. Tällöin sertifikaattia ei kuitenkaan voida myöntää.

Honka Terve Talo™ -konsepti on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä Allergia- ja Astmaliiton sekä VTT:n kanssa, ja sen toteuttaminen ottaa huomioon terveellisyyden talon suunnittelusta käyttöön asti. Tämä aiheuttaa rakentamiseen jonkin verran lisäkustannuksia, koska:

  • Suunnittelutyössä otetaan huomioon vallitsevat tonttiolosuhteet, mikä edellyttää aina tonttikäyntiä
  • Rakentamisessa noudatetaan tinkimättömästi laadittuja puhtauden- ja kosteudenhallintasuunnitelmia, jotka lisäävät jonkin verran työvaiheita ja dokumentointia
  • Taloon valitaan ainoastaan päästöttömiä rakennus- ja pintamateriaalituotteita, jotka pääsääntöisesti ovat kalliimpia kuin yleisesti käytetyt
  • Talotekniikalle (etenkin ilmanvaihtojärjestelmälle) on korkeammat laatuvaatimukset, mikä aiheuttaa lisäkustannuksia

Sertifioitua osaamista vuodesta 2014

Honka Terve Talo™ -sertifiointi on ollut saatavilla Honka Muuttovalmis -taloihin jo vuodesta 2014 lähtien, ja nyt tästä keväästä lähtien myös Honka-talopaketteihin.

Talon toimituslaajuuden ei tarvitse olla muuttovalmis, vaan sertifikaatin voi saada myös talopakettitoimitukselle, johon liittyy Honka Terve Talo™ -asennuspalvelu. Näin sertifikaatin saamiseen vaaditut tiiviysmittaukset ja mahdolliset korjaukset voidaan tehdä saman tien. Kyseessä on ns. Honka Terve Talo™ -asennus.

Sertifikaatti myönnetään talolle samalla kun se luovutetaan asiakkaalle, ja se on voimassa sen hetken tilanteen mukaan. Asiakas saa konseptin mukaisen huoltokirjan, jolloin vastuu ohjeiden noudattamisesta siirtyy asiakkaalle. Normaalit talokaupan takuuehdot ovat luonnollisesti voimassa.


Lisätietoja saat lähimmältä Honka-myyjältä.