Honkarakenne lanseeraa uuden tuotteen: timber frame -rakenteiset massiivipuutalot

7.5.2018 16:30
Kirjoittaja:
Honkarakenne
Aiheet: Uutiset ja lehdistötiedotteet

Honkarakenne tuo hirsirakennusten rinnalle uuden tuotteen: timber frame -rakenteeseen perustuvat massiivipuutalot. Jatkossa Honkarakenne tarjoaa hirisirakennusten rinnalla myös timber frame-rakenteisia taloja, aina vapaa-ajan rakennuksista omakotitaloihin ja liikerakennuksiin.

Honkarakenne on käynnistänyt timber frame -talojen tuotekehityksen, mallistosuunnittelun ja projektimyynnin ja on valmis lanseeraamaan timber frame -rakenteeseen perustuvan oman mallistonsa syksyllä 2018.

Timber frame -rakenne tunnetaan Suomessa myös nimellä pilari-palkkirakenne. Siinä massiivipuisen rakennuksen runko muodostuu puisista pilareista ja palkeista, joiden varaan rakennuksen väli- ja yläpohjat sekä ulkoseinät asennetaan. Timber frame -rakenne on vanha, perinteinen rakennusmenetelmä, jota on käytetty jo vuosisatoja. Timber frame -rakenneratkaisua käytetään yleisesti etenkin Pohjois-Amerikassa ja Keski-Euroopassa.

Honkarakenteen toimitusjohtaja Marko Saarelainen kommentoi uutta tuotetta seuraavasti: ”Olen innoissani saadessamme tuotevalikoimaamme tämän uuden, hienon tuotteen. Lanseeraamme oman timber frame -mallistomme Honka Summit -tapahtumassa syyskuussa ja mielestäni timber frame -rakenteeseen perustuva tuote on hieno tapa juhlistaa Hongan 60-vuotista taivalta. Timber frame täydentää hyvin meidän tuotevalikoimaamme.”

Honkarakenteen pääarkkitehti Anne Mäkinen kommentoi timber frame -rakennetta seuraavasti: ”Timber frame -rakenne mahdollistaa arkkitehtonisesti näyttäviä ratkaisuja. Timber frame -taloissa kantavat pilarit ja palkit voidaan jättää näkyviin, jolloin ne antavat moderniin taloon oman, mielenkiintoisen vivahteensa.”

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Marko Saarelainen, puh 040 542 0254, marko.saarelainen@honka.com