Honkarakenne toimittaa 1000 m2 saunamaailman Kuopioon

29.6.2018 14:06
Kirjoittaja:
Honkarakenne
Aiheet: Uutiset ja lehdistötiedotteet

Honkarakenne toimittaa noin 1000 m2 hirsirakenteisen saunamaailman Matkailukeskus Kuopion Saana Oy:lle. Tavoitteena on luoda Järvi-Suomeen kansainvälisesti vetovoimainen saunaelämyksiä ja muita aktiviteetteja tarjoava vapaa-ajan keskus. Rakennustyöt ovat käynnistyneet ja matkailukeskus avataan kävijöille Kuopion Bellanrannassa keväällä 2019.

Tiloihin on tulossa kolme erilaista saunaa, ravintola, spa-palvelut, ulkouima-allas sekä laaja yli 1500 m2 terassialue. Spa-tilan yhteydessä sijaitsee 20 hengen sauna ja yksityistilaisuuksiin on varattavissa pienempi 8 hengen sauna. Lisäksi rantaan tulee 12 hengen savusauna. Sisälle mahtuu ruokailemaan noin 200 ihmistä ja kesäterassi vetää noin 1000 ihmistä. Kokonaisuutta täydentävät monipuoliset tapahtumat ja palvelut kuten veneilijöille suunnatut palvelut ja ohjelmapalveluyrittäjien palvelut, mm. SUP-lautojen ja kanoottien vuokraus.

- Kuopion Saanan valtti on sijainti aivan kaupungin keskustassa, puhtaan Kallaveden rannalla. Tänne on helppo tulla niin kaupungista kuin vesireittejä pitkin. Odotamme myös kansainvälisiä kokousvieraita. Hirsirakennus tarjoaa saunaelämyksiin hienot puitteet ja laadukkaana kotimaisena valmistajana Honkarakenne oli meille luonteva valinta kumppaniksi, kertoo Raimo Sonninen, Matkailukeskus Kuopion Saanan hallituksen puheenjohtaja.

Matkailukeskuksen takana on joukko kuopiolaisia yrittäjiä: Raimo Sonninen, Heikki Vienola, Vararengasravintolat Oy, Tuomo Rissanen, Maalaus ja saneeraus Konttinen Oy, RPS Brewing Oy sekä Juha Heinonen. Hankkeen kokoluokka on useita miljoonia euroja, josta Honkarakenteen toimituksen osuus on noin 600 000 €.

- Hirsi on suomalaisille tuttu ja kotoisa rakennusmateriaali, joka taipuu moneen eri käyttötarkoitukseen. Moderni hirsiteknologia mahdollistaa arkkitehtonisesti kunnianhimoisten rakennusten toteuttamisen ja Kuopion Saana tulee olemaan upea esimerkki siitä, kommentoi toimitusjohtaja Marko Saarelainen Honkarakenteelta.

Rakennusmateriaalina on Honkarakenteen markkinoille tuoma painumaton hirsi, joka mahdollistaa modernin arkkitehtuurin kevyillä liittymillä muihin materiaaleihin. Tilojen arkkitehtisuunnittelusta vastasi kuopiolainen QVIM Arkkitehdit.

- Rakennuksen muoto sai inspiraationsa veneilystä. Purjetta muistuttava katto antaa rakennukselle erottuvan ilmeen ja suojaa terassin asiakkaita tuulelta ja sateelta. Maisemaikkunoista avautuu näyttäviä näkymiä Kallavedelle. Ulkoseinät ovat pääosin massiivihirttä, joka on miellyttävää katsella ja koskettaa, kuvailee arkkitehti Jouni Ilmarinen Qvim Arkkitehdeiltä.

Havainnekuva ladattavissa osoitteessa honka.com/media

 

Lisätiedot:

Marko Saarelainen, toimitusjohtaja, +358 40 542 0254, marko.saarelainen@honka.com, Honkarakenne Oyj

Raimo Sonninen, hallituksen puheenjohtaja, +358 400 672 414, raimo.sonninen@bellaboats.com Matkailukeskus Kuopion Saana Oy

 

Jouni Ilmarinen, +358 10 328 8747, jouni.ilmarinen@qvim.fi, Qvim Arkkitehdit Oy

 

Honkarakenne Oyj valmistaa Honka®-tuotemerkillään laadukkaita, ekologisia ja terveellisiä omakoti- ja vapaa-ajan asuntoja sekä julkisia rakennuksia suomalaisesta massiivipuusta. Vuonna 1958 perustettu yritys on toimittanut yli 85 000 rakennusta 50 maahan. Talopaketit valmistetaan yhtiön omalla tehtaalla Karstulassa, Suomessa. Vuonna 2017 Honkarakenne-konsernin liikevaihto oli 43,4 miljoonaa euroa, josta viennin osuus oli 41 %. www.honka.fi

Matkailukeskus Kuopion Saana Oy perustettiin kuopiolaisen yrittäjäjoukon toimesta toukokuussa 2017. Keväällä 2019 avattava Kuopion Saana Oy tulee tarjoamaan saunaelämyksiä, lukuisia aktiviteetteja ja tapahtumia puhtaan luonnon äärellä, Kallaveden rannalla. Tavoitteena on kehittää alueesta ympärivuotinen matkailukeskus, joka sekä esittelee ylpeänä maakunnallista osaamista, tarjoaa unohtumattomia elämyksiä niin matkailijoille kuin paikallisillekin.